Суд не задовольнив позову Парасюка з проханням зареєструвати його кандидатом у нардепи

Парасюк просив зобов'язати ЦВК зареєструвати його кандидатом у нардепи
Фото: Володимир Парасюк - офіційна спільнота / Facebook

Позафракційний народний депутат України Володимир Парасюк просив скасувати постанову ЦВК про відмову йому в реєстрації кандидатом у нардепи як самовисуванця на 122-му одномандатному мажоритарному окрузі (Львівська область).

Шостий апеляційний адмінсуд Києва 26 червня відмовив у задоволенні позову позафракційного нардепа Володимира Парасюка до Центральної виборчої комісії України. Про це повідомила пресслужба суду.

Парасюк просив скасувати постанову ЦВК про відмову йому в реєстрації кандидатом у нардепи як самовисуванця на 122-му одномандатному мажоритарному окрузі (Львівська область). Також він просив зобов'язати комісію зареєструвати його кандидатом.

У задоволенні позову судді відмовили в повному обсязі.

Активіст Євромайдану й учасник антитерористичної операції на Донбасі Парасюк пройшов у Верховну Раду нинішнього скликання як самовисуванець, він балотувався на окрузі №122.

23 травня набув чинності указ президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. Із 24 травня в Україні автоматично розпочався виборчий процес.

23 червня ЦВК відмовила Парасюку в реєстрації через невідповідність поданих ним документів вимогам законодавства, повідомляли в мережі "Опора".