Суд почне розглядати позов ексголови "Енергоатому" Недашковського до Кабміну 30 січня 2020 року

Недашковського (у центрі) звільнили 27 листопада
Фото: energoatom.com.ua

Окружний адмінсуд Києва взяв до розгляду позов ексголови "Енергоатому" Юрія Недашковського щодо його звільнення, але відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову.

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом ексголови "Енергоатому" Юрія Недашковського до Кабміну, у якому той оскаржив своє звільнення з цієї посади. Про це повідомила пресслужба суду.

Підготовче засідання призначили на 30 січня 2020 року.

Також суд відмовив Недашковському в задоволенні заяви про забезпечення позову.

6 грудня ОАСК повідомив, що експосадовець оскаржив своє звільнення. Він просив суд визнати протиправним та скасувати рішення уряду від 27 листопада про припинення його повноважень як президента "Енергоатому" і подав заяву про забезпечення позову.

Юрій Недашковський керував "Енергоатомом" із 2014 року. Кабмін звільнив його 27 листопада 2019 року. У Мінекоенерго заявляли, що причиною звільнення є неефективний менеджмент, підозра в розтраті державних коштів, факти безгосподарності під час закупівель, недотримання графіку ремонтів енергоблоків, невиконання фінансових планів, значне збільшення витрат на обслуговування кредитів і невиконання умов договорів із ЄБРР і "Євроатомом".

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох АЕС, які діють в Україні. Він експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт, забезпечує приблизно 55% потреби України в електроенергії, в осінньо-зимові періоди цей показник сягає 70%, написано на сайті підприємства.