Суд задовольнив позов Розенблата до НАБУ про протиправність оперативно-розшукових заходів щодо нього

Розенблат є фігурантом "бурштинової справи"
Фото: Борислав Розенблат / Facebook

В Окружному адміністративному суді Києва зазначили, що кримінальне переслідування позафракційного нардепа Борислава Розенблата проводили без згоди Верховної Ради.

20 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов позафракційного нардепа Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про визнання протиправними оперативно-розшукових заходів щодо парламентарія. Про це інформує сайт суду.

"Було встановлено, що відповідачами безпідставно вчинялися дії щодо здійснення кримінального переслідування Борислава Розенблата поза межами відповідного кримінального провадження та без дотримання законодавчих вимог щодо необхідності забезпечення депутатської недоторканності, тобто без отримання згоди Верховної Ради України на притягнення позивача до кримінальної відповідальності, що, крім іншого, призвело до протиправного втручання в особисте і сімейне життя Розенблата", – ідеться в повідомленні.

НАБУ зобов'язали дотримуватися законодавства і гарантій депутатської недоторканності нардепа під час розслідування, яке проводить бюро.

19 червня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця Розенблата. За інформацією відомства, хабар передавали за вирішення питання про ліцензування видобування бурштину.

20 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. було призначено Розенблату і нардепу від "Народного фронту" Максиму Полякову.

20 лютого 2018 року в НАБУ повідомили, що завершили досудове розслідування щодо "бурштинової справи".

11 квітня Печерський районний суд Києва визнав Розенблата потерпілим у справі про провокацію хабара.