Суд залишив без змін рішення про відсторонення глави департаменту Офісу президента Кондзелі

Рішення суд ухвалив 11 лютого
Фото: nabu.gov.ua

Світлану Кондзелю, яку усунули з посади глави департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента України, підозрюють у корупційному злочині.

11 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) України залишила чинним рішення відсторонити від посади главу департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю. Про це з посиланням на інформацію ВАКС повідомляє УНН.

"За результатами судового розгляду суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив у силі ухвалу Вищого антикорупційного суду про відсторонення від посади керівниці департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента України", – зазначили в суді.

"Страна" повідомляла, що чиновницю відсторонили від посади в Офісі президента за два місяці після затримання на хабарі.

12 листопада 2019 року Кондзелю затримали під час отримання $150 тис. хабаря за сприяння призначенню Андрія Кравченка на посаду заступника голови правління НАК "Нафтогаз України".

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що загальна сума хабаря за призначення на керівну посаду в "Нафтогаз" становила $300 тис. Окрім чиновниці ОПУ, затримали колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу та їхнього спільника Миколу Пасальського.

15 листопада Лісничу взяли під арешт з альтернативою внесення 576,3 тис. грн застави. Кондзелі Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У суді вона не визнала своєї провини. Пасальського заарештували з альтернативою внесення застави в розмірі приблизно 4,9 млн грн.

У січні 2020 року ВАКС змінив запобіжний захід Кондзелі на нічний домашній арешт.