Суддя Вовк: Портнов – мегамозок. Було б непогано, якби він був генеральним прокурором

Вовк (на фото) про Портнова: Досвід, який він має, гадаю, лише у плюс
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Ексголова Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що ексзаступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов міг би бути корисним країні.

Колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Портнов був би гарним генеральним прокурором. Таку думку у програмі "В гостях у Дмитра Гордона" висловив ексголова Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), суддя Павло Вовк.

"Ця людина – мегамозок. Блогер, політик, адвокат. Погоджуся з відомим журналістом, а нині народним депутатом [Олександром] Дубінським, який заявив, що було б непогано, якби Портнов був генеральним прокурором. Ця людина могла б бути на своєму місці, принести користь державі Україна. Досвід, який він має, гадаю, лише у плюс", – сказав суддя.

На запитання, чи є він "людиною Портнова", Вовк відповів: "Ні".

"Я суддя, голова суду (станом на 25 серпня вже колишній голова ОАСК. – "ГОРДОН"), відповідно, я не залежу від того, хто яку посаду обіймає у владі. Зокрема не залежу від того, де перебуває... Андрій Володимирович. Із тим самим успіхом можна мене назвати людиною будь-якого президента чи глави адміністрації", – зазначив він.

Суддя Вовк: Портнов Петра Олексійовича перекусить, знайде, дістане. І Порошенко проситиме десь політичного притулку. Читайте повний текст інтерв'ю

9 травня 2019 року Портнов повернувся в Україну після п'ятирічного перебування за кордоном.

Зараз генпрокурором України є Юрій Луценко, його було призначено на цю посаду 12 травня 2016 року.

11 червня 2019 року президент України Володимир Зеленський вносив до Ради подання про звільнення глави ГПУ. 6 серпня Луценко заявив, що піде у відставку після початку роботи нового скликання Верховної Ради.