Супрун повідомила, що МОЗ передали повну стенограму засідання Рахункової палати з виступом Лінчевського

Супрун: Доступ до стенограми Рахункова вибірково надала іншим людям, і весь цей час вони її поширювали окремими, вирваними з контексту шматками
Фото: kmu.gov.ua

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про масштабні маніпуляції у зв'язку із висловлюваннями її заступника Олександра Лінчевського на адресу онкохворих.

Рахункова палата ввечері 6 червня передала Міністерству охорони здоров'я України стенограму засідання від 15 травня 2018 року, де, зокрема, виступав заступник глави МОЗ Олександр Лінчевський. Про це у Facebook 7 червня повідомила в.о. міністра Уляна Супрун.

Вона зазначила, що відомство давно просило Рахункову палату надати доступ до стенограми.

"Натомість набагато раніше доступ до стенограми Рахункова вибірково надала іншим людям, і весь цей час вони її поширювали окремими, вирваними з контексту шматками", – заявила Супрун.

Також, за її словами, Рахункова палата раніше поширювала неправдиву інформацію про невикористані кошти за програмою лікування онкохворих за кордоном.

Виконувач обов'язків глави МОЗ оприлюднила фрагменти стенограми.

"Щоби зрозуміти масштаби маніпуляцій зі звітом і виступом Олександра, просто подивіться розшифровку не лише фрагментів його відповідей, а й запитань від учасників засідання... Сподіваюся, дисциплінарна комісія врахує брехливу дискредитаційну кампанію, яка тривала весь цей час, та прийме справедливе рішення", – написала Супрун.

2 червня Онкологічний портал України опублікував стенограму виступу Лінчевського. У ній заступник міністра каже, що лікування онкохворих українців за кордоном неефективне.

У МОЗ після цього попросили вибачення від імені Лінчевського. Сам заступник міністра стверджує, що його слова вирвали з контексту.

5 червня у Рахунковій палаті заявили, що МОЗ неефективно використало 286 млн грн, виділених на лікування за кордоном українців з онкозахворюваннями.