Сироїд розповіла, що до Березюка, Пастуха та до неї під час їхнього голодування під Адміністрацією Президента виходили тільки лікарі

Сироїд, Пастух і Березюк продовжують голодування під АП
Фото: Об'єднання "Самопоміч" / Facebook

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд розповіла, що минулої ночі вона, лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк і нардеп від цієї фракції Тарас Пастух ночували в окремих наметах під Будинком із химерами навпроти Адміністрації Президента.

Керівник парламентсткой фракції "Самопоміч" Олег Березюк, віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд і нардеп від "Самопомочі" Тарас Пастух продовжують голодування під Адміністрацією Президента на знак протесту проти проблеми зі сміттям у Львові. Про це повідомляє "Укрінформ".

Сироїд розповіла агентству, що минулої ночі вони ночували в окремих наметах під Будинком із химерами навпроти АП. За її словами, двічі на день до них приходять лікарі, але з керівництва Адміністрації Президента поки ніхто не виходив.

Колапс системи утилізації сміття у Львові почався після пожежі на сміттєзвалищі у селі Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області 30 травня 2016 року. 2 червня сільрада Великих Грибовичів ухвалила рішення назавжди закрити звалище.

12 червня міська комісія Львова звернулася до Кабінету Міністрів з проханням оголосити місто зоною надзвичайної екологічної ситуації, повідомив львівський міський голова Андрій Садовий. У відповідь на це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман порадив Садовому "не шукати крайніх" у вирішенні проблеми зі сміттям.

Садовий висунув Гройсману шість вимог, які він має прийняти для вирішення проблеми з вивезенням сміття в місті. Прем'єр-міністр зазначив, що у Львова є кошти на депозиті та на них можна побудувати "золотий сміттєвий полігон".

20 червня Березюк оголосив голодування, "підтримуючи львів'ян і протестуючи проти свавілля центральної влади". Того ж дня Сироїд оголосила голодування, заявивши, що приєднується до Березюка.

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка оголосив, що місто очистять від накопиченого сміття за два тижні.