"Термінологічне непорозуміння". Бородянський заявив, що влада не збирається регулювати стандарти новин

Бородянський стверджує, що влада збирається ввести поняття "небезпечна інформація", "дезінформація" і "недостовірна інформація"
Фото: lb.ua

За словами міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського, право регулювати стандарти новин є тільки у професійної спільноти.

Влада в Україні не має наміру регулювати стандарти новин. Про це 9 листопада у Facebook заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

"Шановні журналісти! Вас правильно схвилювала й обурила наявність в указі президента [Володимира Зеленського] слів про встановлення вимог і стандартів новин". Це термінологічне непорозуміння, яке виникло через помилкове застосування терміну "стандарти новин" у документах МКМС (Міністерства культури, молоді та спорту. – "ГОРДОН"). Ми не збиралися і не збираємося регулювати стандарти новин. Це право – виключно професійної спільноти", – написав він.

Міністр стверджує, що влада збирається ввести поняття "небезпечна інформація", "дезінформація", "недостовірна інформація", що є дуже важливим в умовах інформаційної війни із РФ та у зв’язку з імовірним фінансуванням деяких ЗМІ країною-агресором".

8 листопада Зеленський підписав указ "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави", яким доручив Кабінету Міністрів України розробити законопроєкти, що стосуються врегулювання діяльності медіа в Україні. "Вжити заходів щодо розроблення та внесення на розгляд Верховної Ради України законопроєктів щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, передбачивши, зокрема, положення щодо вимог та стандартів новин, механізмів запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборони фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію", – ідеться в документі.