Тимчук про День скорботи: Ідеологічна складова "русского мира" явно видихається

Тимчук про проросійські акції: Немає грошей – немає людей
Фото: nfront.org.ua

Без фінансових уливань проросійські сили не змогли забезпечити масовості своїх акцій у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, зазначив нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

Публічні акції в Україні 22 червня, у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, засвідчили, кому насправді дорога пам'ять, а хто збирався використовувати заходи з політичною метою. Про це написав у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України від "Народного фронту" Дмитро Тимчук.

"Осередки проросійських мереж є в регіонах, однак без фінансових уливань забезпечити масовості не можуть і поступово деградують. Немає грошей – немає людей", – уважає він.

Нардеп зазначив, що в усіх регіонах, де влада обстоює активну позицію і де прихильники різних політичних сил спільно вшанували пам'ять співвітчизників, полеглих під час війни, натяків на загострення не було.

"Загалом можна сказати, що ідеологічна складова "русского мира" явно видихається. Резонанс і розбір польотів за тими помилками місцевих правоохоронців, які ми епізодично побачили 9 травня, очевидно, остаточно відбили охоту в антиукраїнських сил і російських спецслужб спекулювати на ідеологічних "якірцях". Принаймні поки що", – заявив Тимчук.

На його думку, антиукраїнські сили будуть на цьому етапі спекулювати на соціально-економічній темі, "тому розслаблятися не варто".

У Дніпрі 9 травня під час проходження містом колони Опозиційного блоку сталася масова бійка за участю поліцейських, у якій постраждали ветерани АТО, які вимагали прибрати червоні прапори. Свідки зазначили, що бійку почали не поліцейські, а "молодики спортивної статури", які з помаранчевими відмітками на грудях охороняли агітаційні намети Опозиційного блоку.

10 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про звільнення начальника Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області Ігоря Репешка, начальника міського управління поліції Дніпра Андрія Бідила та їхніх заступників із гарантування громадської безпеки.

У ГПУ повідомили 12 травня, що п'ятьом затриманим висунуто підозру у причетності до сутичок. 16 травня у поліції повідомили, що в Дніпрі оголосили в розшук трьох чоловіків, яких підозрюють в участі в масових заворушеннях. Поліцейські також установлювали причетність до інцидентів ще 10 осіб.