Трамп заявив, що через недостатню допомогу Україні Німеччина та Франція "мають почуватися винуватими"

Трамп вважає, що Європа має витрачати більше грошей на Україну
Фото: EPA

За словами президента США Дональда Трампа, Україна "надзвичайно важлива" для Європейського союзу, тому він має більше витрачати на Україну.

Німеччина і Франція мають більше допомагати Україні фінансово, заявив 25 вересня на брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським президент США Дональд Трамп. Трансляцію вів у Facebook "Голос Америки".

"Ми з вами вже поговорили про те, що США допомагають Україні, але я також уважаю, що значно більше Україні мають допомагати ще й інші країни, європейські країни – Франція, Німеччина. Думаю, що разом ми, можливо, попрацюємо над цим. Я вважаю, що вони мають почуватися винуватими – вони не роблять усього, що мають. Україна надзвичайно важлива для Європи, для Європейського союзу, уважаю, що вони мають витрачати значно більше на те, щоб допомогти Україні", – сказав Трамп.

За його словами, європейські країни "про це проінформовано, проблема тільки з тим, щоб вони виконували те, про що говорять".

Зеленський із 23-го до 26 вересня перебуває з візитом у США, він бере участь у 74-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

23 травня посольство США в Києві повідомляло, що із 2014 року США виділили Україні понад $1,1 млрд на зміцнення обороноздатності.

19 вересня Палата представників Конгресу США після певної затримки схвалила виділення чергової військової допомоги Україні на суму $250 млн.