Труханова повідомили про нову підозру – САП

САП: У Вищому антикорупційному суді слухається ще дві справи про обвинувачення мера Одеси

Фото: Геннадий Труханов / Facebook

Мер Одеси Геннадій Труханов не вказав у декларації про майно й доходи, що належать його дружині, повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про підозру мера Одеси Геннадія Труханова за декларування недостовірної інформації. Про це 14 квітня інформує пресслужба САП на сторінці у Facebook.

"Слідством установлено, що міський голова не вказав у декларації про майно та доходи, які належали його дружині. Зокрема, квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права тощо", – ідеться в повідомленні.

У САП зазначили, що йдеться про електронну декларацію міського голови Одеси за 2017 рік.

Загальна вартість незадекларованого майна сягає майже 16,3 млн грн, ідеться в релізі.

Дії посадової особи кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (штрафом до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади чи виконувати певну діяльність на строк до трьох років).

"У Вищому антикорупційному суді слухається ще дві справи про обвинувачення мера Одеси", – зазначили в САП.

За даними Національного антикорупційного бюро України, Труханов у 2015–2016 роках не задекларував майна колишньої дружини, з якою разом проживав, на загальну суму понад 51 млн грн.

11 березня 2019 року мера Одеси повідомили про підозру. 13 червня 2019 року НАБУ завершило розслідування, Спеціалізована антикорупційна прокуратура надала Труханову і його захисникам копії обвинувального акта та реєстру матеріалів провадження.

Труханова та інших чиновників Одеської міськради також обвинувачували в завданні збитків міському бюджету під час купівлі будівлі заводу "Краян" у приватної структури у вересні 2016 року. Спочатку суму збитків оцінювали у 185 млн грн, але потім зменшили її до 92,7 млн грн.

Малиновський райсуд Одеси 9 липня завершив оголошення виправдувального вироку на 400 сторінок – Труханова та інших підозрюваних визнали невинуватими, складу кримінального правопорушення у їхніх діях не довели. 31 липня САП подала апеляційну скаргу на виправдувальний вирок.