"Це інший рівень". Арахамія заявив, що "Слуга народу" підтримає оновлену програму Кабміну

Арахамія: Мені здається, що будуть голоси за цю програму дій уряду
Фото: lb.ua

Глава фракції "Слуги народу", народний депутат Давид Арахамія заявив, що Кабінет Міністрів під час доопрацювання програми дій уряду врахував майже всі правки та пропозиції від комітетів парламенту.

Фракція "Слуги народу" має намір підтримати доопрацьовану програму дій Кабінету Міністрів України. Про це на брифінгу після засідання фракції заявив її глава Давид Арахамія. Трансляцію брифінгу вів телеканал "112 Україна".

"Це іншого рівня робота. Усі комітети надали свої правки та пропозиції: не менше ніж 95% із них були враховані. Мені здається, що будуть голоси за цю програму дій уряду", – зазначив він.

Кабмін Дениса Шмигаля Верховна Рада призначила на початку березня 2020 року. Згідно із законом "Про Кабінет Міністрів України", програму діяльності уряду мають вносити на розгляд Верховної Ради у місячний строк після призначення. Після розгляду документа депутати можуть або її схвалити, або відправити на доопрацювання. Затвердження програми Верховною Радою дає уряду річний імунітет від відставки.

Уперше Шмигаль передав програму до парламенту у квітні, проте Верховна Рада розглянула її тільки на початку червня, за три місяці після призначення уряду. За підсумками розгляду Верховна Рада передала документ на доопрацювання. За це рішення проголосували 245 депутатів. Про незадовільну якість програми говорили представники як опозиції, так і монобільшості.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що рішення про доопрацювання документа ухвалено на прохання Шмигаля. Програму готували ще до пандемії COVID-19, тому вона не враховує введення в Україні обмежувальних заходів і спричинених цим утрат економіки, пояснив глава держави.

9 червня Шмигаль заявляв, що розгляду програми дій уряду очікують 18–19 червня.