"Це ще не кінець". Луценко припускає, що Продану оголосять про ще одну підозру

Луценко про справу Продана: Слідство володіє повністю багатомісячною перепискою усіх діючих осіб: хто, звідки, куди і скільки коштів і в якому вигляді має перераховувати
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

Частина справи стосовно колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана є в Генеральній прокуратурі України, зазначив генпрокурор країни Юрій Луценко.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко припускає, що стосовно колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана може з'явиться нова підозра. Таку думку він висловив журналістам 19 листопада в кулуарах Верховної Ради, повідомляє "Укрінформ".

"У Генпрокуратури залишилася ще половина справи щодо Продана, і, упевнений, що це ще не кінець підозри цьому та іншим високопосадовцям чинної влади", – сказав він.

Луценко впевнений, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура обґрунтовано повідомила Продана про підозру в незаконному збагаченні.

"Продан обґрунтовано підозрюється в особистому незаконному збагаченні. Ідеться, що він разом зі своєю близькою людиною купили за 2,5 млн євро нерухомість у Туреччині. Фактаж у слідства перфектний. Слідство володіє повністю багатомісячною перепискою усіх діючих осіб: хто, звідки, куди і скільки коштів і в якому вигляді має перераховувати", – зазначив він.

Луценко підкреслив, що справа щодо Продана хвилює чинних високопосадовців, чиї імена починаються від літери "а" до букви "п".

Продан очолював ДФС із березня 2017 року, 5 вересня 2018 року він подав у відставку за власним бажанням.

13 листопада журналіст Євген Плінський заявив, що колишній глава ДФС утік з України в Молдову. У Держприкордонслужбі заявили, що Продан виїхав у Молдову на законних підставах. Сам чиновник повідомив, що виїхав до Німеччини на лікування.

16 листопада САП заочно оголосила Продану про підозру у незаконному збагаченні. Його адвокат заявила, що екс-чиновник підозри не одержував.

"Без жодного сумніву, одразу після завершення лікування та реабілітації я повернуся в Україну. Про дату, час і номер рейсу (якщо буду повертатися літаком) проінформую представників САП. Не думаю, що виникне необхідність тривалого перебування за кордоном", – написав Продан у Facebook 16 листопада.

Адвокат Продана стверджує, що він залишиться на лікуванні в Німеччині до 27 листопада, після чого повернеться в Україну.