Цеголко: Сьогоднішні заяви Путіна – явний приклад його втручання у виборчий процес в Україні

Цеголко: Порошенко боротиметься за таке мирне врегулювання, яке відповідає національним інтересам України, а не Росії-агресора
Фото: Святослав Цеголко / Facebook

Неприязнь президента РФ Володимира Путіна до українського президента Петра Порошенка "очевидна", заявив речник Порошенка Святослав Цеголко.

Заяви російського президента Володимира Путіна на прес-конференції 15 листопада свідчать про спроби втручання у виборчу кампанію. Про це заявив речник президента України Святослав Цеголко у Facebook.

"Сьогоднішні заяви Путіна є явним прикладом його втручання у виборчий процес в Україні попри те, що кампанія ще навіть не почалася. Очевидною є неприязнь Путіна до Порошенка як державного діяча, який зірвав плани Кремля з повернення України під контроль Російської імперії. Тому питання про владу в Україні вирішуватиме не Кремль, а український народ", – написав Цеголко.

Він заявив, що Порошенко виступає за політико-дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі, але "ніколи не погодиться на мир на умовах країни-агресора".

"Глава держави й надалі, поєднуючи оборонні й дипломатичні зусилля, захищатиме суверенітет, територіальну цілісність і незалежність держави. І він боротиметься за таке мирне врегулювання, яке відповідає національним інтересам України, а не Росії-агресора", – додав спікер Порошенка.

На прес-конференції в Сінгапурі 15 листопада Путін сказав, що чинний президент України "не виявив бажання і готовності" до реалізації Мінських угод про врегулювання ситуації на Донбасі.

"Чи зміниться щось після виборів [в Україні]  я не знаю. Якщо прийде інша людина, напевно, вона врахує те, що зараз відбувається. Чи зможе зробити якісь зусилля над собою чинний президент, чи змінить він своє ставлення до цієї справи  я теж не знаю. Про це треба в нього запитати",  цитує Путіна сайт Кремля.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у червні заявив, що Росія почне послідовно втручатися в українські вибори, які мають відбутися 2019 року.

У жовтні Порошенко сказав, що Росія збирається активно втручатися у виборчу кампанію в Україні, проте західні партнери допомагатимуть Україні боротися з можливими кібератаками.