ЦВК перенесла вибори у двох об'єднаних територіальних громадах Донецької області через агресію Росії

Комісія взяла аргументи Донецької ОДА до відома
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

18 жовтня Донецька обласна державна адміністрація повідомила Центральну виборчу комісію про те, що влада регіону не може гарантувати безпеку під час проведення виборів у Криворізькій і Шахівській сільських об'єднаних територіальних громадах.

Центральна виборча комісія України відклала вибори у двох об'єднаних територіальних громадах Донецької області через загрозу терактів. Про це 1 листопада повідомили у прес-службі ЦВК.

"До ЦВК 18 жовтня 2018 року надійшов лист від Донецької облдержадміністрації щодо неможливості забезпечити належну безпеку громадян у зв'язку зі збройною агресією Росії проти України під час проведення перших місцевих виборів у Криворізькій сільській об'єднаній територіальній громаді та додаткових місцевих виборів у Шахівській сільській об'єднаній територіальній громаді Добропільського району Донецької області", – зазначають у відомстві.

Влада Донецької області запропонувала ЦВК відтермінувати проведення зазначених виборів до стабілізації ситуації. Комісія взяла аргументи до відома і скасувала проведення місцевих виборів у вказаних громадах.

Вибори в цих громадах мали відбутися 23 грудня.