ЦВК України вперше опублікувала фотографії всіх кандидатів у мажоритарних округах – "Чесно"

"Чесно" назвав "революцією" публікацію Центрвиборчкомом фотографій
Фото: Роман Безсмертний / Facebook

За даними руху "Чесно", на сайті Центрвиборчкому України доступні фотографії 3082 претендентів на депутатські мандати, які балотуються в 199 мажоритарних округах.

На сайті Центральної виборчої комісії (ЦВК) України з'явилися фотографії кандидатів у народні депутати в одномандатних округах. Вони є у відомостях про кожного мажоритарника в округах.

Рух "Чесно" стверджує, що фотографії кандидатів розміщено на сайті ЦВК уперше.

"Уже доступні фотографії всіх 3082 претендентів на депутатські мандати, які балотуються в 199 мажоритарних округах", – зазначають активісти.

У "Чесно" публікацію назвали "справжньою революцією".

"Уперше виборець може побачити, хто змагається за його голос, не на дільниці в день голосування, а на екрані комп'ютера чи смартфона. Але найголовнішим є те, що тепер ми в змозі ідентифікувати численних техкандидатів та "клонів" відомих кандидатів", – зазначила координаторка руху Віта Думанська.

21 травня президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Вибори відбуваються за змішаною системою. Половину депутатів обиратимуть за партійними списками, половину – у мажоритарних округах.