Глава штабу "Слуги народу": Третину часу я займаюся "клонами", політичні аферисти просто розгулялися

Корнієнко розповів, що до боротьби з "клонами" долучили поліцію
Фото: radiosvoboda.org

За словами глави виборчого штабу "Слуги народу" Олександра Корнієнка, було визначено 12 "клонів", які збрехали в автобіографіях, що є членами цієї партії, і суд зобов'язав Центрвиборчком викреслити цю інформацію.

Глава виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", що третину свого часу на цій посаді він займається боротьбою з "клонами". Його інтерв'ю було опубліковано 13 липня.

"Я третину часу як начальник штабу займаюся "клонами". Політичні аферисти просто розгулялися. У нас немає законодавчої регуляції цього якісної. ЦВК не має ніяких повноважень щодо перевірки місць роботи чи ще чогось. І просто все, що людина на віру пише в автобіографії, на віру ЦВК сприймає", – сказав Корнієнко.

За його даними, зловили 12 "клонів", яких зараховують до клонів "першого рівня", або "нульового".

"Просто збрехали в автобіографії, що вони є членами партії "Слуга народу". Ми їх вичислили. Подали до суду. І суд зобов'язав ЦВК викреслити цю інформацію з їхньої автобіографії, із бюлетеня. Тому що це брехня. Їх немає у членах партії "Слуга народу", – зазначив глава виборчого штабу.

Він підкреслив, що є "клони" і на мажоритарних виборчих округах.

"Близько 80 "клонів" на 70 округах. Ми з ними боремося в медійній площині. Ми з ними боремося у площині заяв до поліції. Подаються заяви. Їх подають кандидати на округах. Ми подали їх центрально. Поліція проводить слідчі дії. Викликала нас на допити. Ми надавали всю інформацію. Уважаємо це введенням виборців в оману. Це кримінальна стаття", – заявив Корнієнко.

Дострокові парламентські вибори призначено в Україні на 21 липня. Виборчий процес розпочався 24 травня.

5 липня гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель заявив, що під час виборчої кампанії кандидати, зокрема мажоритарники, копіюють президентську кампанію Зеленського.

За даними опитування, проведеного із 13-го до 23 червня Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту, партія "Слуга народу" є лідером електоральних симпатій на дострокових виборах у Верховну Раду. За неї готові проголосувати 50% тих, хто прийде на виборчу дільницю і визначився з вибором.