ЦВК України зареєструвала першого кандидата в народні депутати

Позачергові парламентські вибори призначено на 21 липня
Фото: ЕРА (архів)

Першим кандидатом у народні депутати став Володимир Пригладь, який балотується в одномандатному окрузі №214 у Києві у порядку самовисування, розповіли в Центральній виборчій комісії.

29 травня Центральна виборча комісія України повідомила у Facebook, що зареєструвала першого кандидата в народні депутати на позачергових парламентських виборах.

"До комісії надійшла заява громадянина України про самовисування разом з іншими документами для реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Розглянувши зазначені документи та встановивши їх відповідність вимогам виборчого закону, комісія зареєструвала кандидата у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі №214 у порядку самовисування, Пригладя Володимира Вікторовича", – розповіли у прес-службі.

У повідомленні зазначають, що він народився 8 грудня 1976 року в Хмельницькому, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, має вищу освіту, є фізичною особою – підприємцем, безпартійний, живе в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, судимості не має.

21 травня 2019 року президент України Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 23 травня указ Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів набув чинності. Із 24 травня в Україні розпочався виборчий процес.

Чинне виборче законодавство передбачає змішану систему виборів (225 депутатів обирають за пропорційною системою; 225 – за мажоритарною) і закриті партійні списки.