Турчинов сподівається, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде подано у ВР до початку сьомої сесії

Турчинов: Сподіваюся, що до початку сесійних засідань ВР консультації щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу буде завершено і його буде подано президентом у Верховну Раду
Фото: turchynov.com

Законопроект про реінтеграцію Донбасу повністю готовий, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов сподівається, що до початку роботи сьомої сесії Верховної Ради президент України Петро Порошенко подасть у парламент законопроект про реінтеграцію Донбасу. Про це він сказав журналістам у селі Нові Петрівці Київської області, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується закону про деокупацію... Він повністю готовий. Ви знаєте, що за рішенням РНБО, яке відбулося два місяці тому, є доручення Міністерству закордонних справ провести консультації з нашими партнерами. Я сподіваюся, що до початку сесійних засідань ці консультації буде завершено і закон буде подано президентом у Верховну Раду", – сказав Турчинов.

Сьома сесія роботи Верховної Ради VIII скликання почне роботу 5 вересня.

13 червня секретар Турчинов заявив, що військові дії на Донбасі переросли формат АТО як за тривалістю, так і за масштабами, у зв'язку з чим необхідно перейти до нового формату захисту України від російської агресії. 14 червня Порошенко підкреслив, що в заяві Турчинова не йшлося про заміну АТО воєнним станом.

20 червня "Громадське ТБ" опублікувало документ під назвою "Проект концепції", який повинен лягти в основу законопроекту "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей України".

Російська газета "Ведомости" з посиланням на свої джерела повідомила, що план реінтеграції Донбасу, який розробляють в Адміністрації Президента України, передбачає припинення АТО та введення воєнного стану.

10 липня РНБО відклав розгляд законопроекту про деокупацію Донбасу, Турчинов зазначив, що Міністерству закордонних справ і Адміністрації Президента доручили провести консультації з міжнародними партнерами.

29 серпня представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що законопроект готовий на 99,9%. За її словами, окремі моменти з цього закону буде озвучено в посланні президента до парламенту.