У 2019 році інвестиції ЄБРР в Україну перевищили $1 млрд – Алан Пію

Пію протягом останнього року відвідав Україну шість разів
Фото: ebrd.com

За словами віцепрезидента Європейського банку реконструкції та розвитку Алана Пію, до кінця нинішнього року ЄБРР має намір інвестувати в Україну ще більше коштів.

У 2019 році інвестиції Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україну перевищили $1 млрд, заявив віцепрезидент ЄБРР Алан Пію під час зустрічі із журналістами 19 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Цього тижня, за випадковим збігом, наші інвестиції у країну у 2019 році перевищили $1 млрд у поточному році. І до кінця року ми збираємося інвестувати ще більше", – зазначив Пію.

Він уточнив, що ця сума інвестицій в Україну явно не незначна, хоча її, можливо, недостатньо.

Пію зазначив, що протягом останнього року відвідав Україну шість разів, а також додав, що ЄБРР "у деталях" знає Україну.

"Ми працюємо не лише в Києві, але у всіх регіонах. Працюємо з містами, з українськими компаніями. Ми не ті люди, хто прилітає з Лондона чи інших місць і дивиться на Україну з вікон п'ятизіркових готелів", – пояснив Пію.

17 вересня президент України Володимир Зеленський сказав Пію, що в Україні розраховують, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) найближчими роками збільшить інвестиції до понад €1 млрд на рік.