У держсекретаря Мінінфраструктури Галущака проводять обшуки – Голобуцький

Галущак переміг в конкурсі на посаду в 2016 році
Фото: Андрей Галущак / Facebook

Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький заявив, що за держсекретарем Міністерства інфраструктури України Андрієм Галущаком "стільки підозрілих справ", що поки незрозуміло, чому до нього з обшуками прийшли правоохоронці.

Правоохоронці проводять обшуки в кабінеті держсекретаря Міністерства інфраструктури України Андрія Галущака. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Олексій Голобуцький.

"За інформацією з моїх джерел із Міністерства інфраструктури, зараз у держсекретаря МІУ Галущака проводять обшуки. Це той самий Галущак, який працював у [ексглави Держінвестпроекту Владислава] Каськіва в "Укрзалізниці", і разом із ним його підозрювали у величезних розкраданнях. А на посаду в МІУ його, кажуть, протягнув [екснардеп від Блоку Петра Порошенка Ігор] Кононенко. І Галущак не підвів – відразу після призначення він в інтересах Кононенка провів кадрове рокірування на Одеському припортовому заводі, призначаючи туди потрібну Кононенкові людину. За ним стільки підозрілих справ, що залишається тільки здогадуватися, чому до нього завітали правоохоронці. Чекаємо подробиць", – написав він.

Про перемогу начальника департаменту інвестиційної політики "Укрзалізниці" Андрія Галущака в конкурсі на посаду держсекретаря Мінінфраструктури стало відомо 16 листопада 2016 року.

Аналітики моніторингової місії "ДоброЧесно" повідомляли, що Андрій Галущак працював із Владиславом Каськівим у Державному агентстві з інвестицій. Очолював національний проєкт "Повітряний експрес" та був заступником директора проєкту "LNG-термінал", навколо яких виникли гучні скандали у зв'язку з імовірним розкраданням коштів.

Тодішній міністр інфраструктури України Володимир Омелян відмовився працювати з держсекретарем і погрожував піти у відставку з посади.