У Дніпрі 11 листопада провели ще одні праймеріз УКРОП, у місцевому осередку кажуть, що не мають до цього стосунку – ЗМІ

На збори частина активістів прийшла в масках

Фото: Mary Moscaliova / Facebook

Видання "Страна" пише, що у бізнесмена Ігоря Коломойського, який контролє УКРОП, є розбіжності щодо планів на президентські вибори з мером Дніпра Борисом Філатовим і колишнім головою політради партії Геннадієм Корбаном. 20 жовтня вони провели в Дніпрі праймеріз, на яких кандидат Коломойського – позафракційний нардеп і співвласник курорту Буковель Олександр Шевченко – програв. 11 листопада в обласному центрі знову відбулося голосування за кандидата від партії, цього разу Шевченко виграв.

У Дніпрі 11 листопада провели збори партії УКРОП, на яких відбулися нові праймеріз – це висунення кандидата в президенти від політичної сили. Активістка УКРОП Марія Москальова пише у Facebook, що дніпровський осередок партії не має стосунку до заходу.

Вона нагадала, що УКРОП у Дніпрі вже провів праймеріз, на яких перемогла претендентка Оксана Тунік-Фриз, тоді як в інших областях вигравав позафракційний нардеп і співвласник курорту Буковель Олександр Шевченко.

"Сьогодні в Дніпрі відбувся захід партії УКРОП. А точніше, однієї з її частин. Не дніпровської. Щось загадкове відбувається з колись поважною партією. "Возять Шевченка по країні і в кожному місті його вибирають", – сказав хтось. Неправда, не в кожному. У Дніпрі, наприклад, не так давно вибрали Тунік-Фриз (не плутати з Іриною Фріз!). Вибрали куди? У кандидати. Кандидати куди? У кандидати в президенти. Ні, не в президенти, а в кандидати в президенти. Так роблять. Це роблять великі партії в демократичних країнах. А в Україні – партія, трансляцію якої дивляться у YouTube 11 осіб", – написала Москальова.

Вона опублікувала фоторепортаж із заходу і зазначила, що "автобусів навколо будівлі було більше, ніж людей усередині".

"Відчуття, ніби хтось утік по дорозі. І було чого. Тому що в залі явно боялися заразитися. У масках сиділи цілими лавами. Якщо партія побоюється зарази, чому проводить захід? І якщо вже проводить, чому масок не вистачило на всіх? На Шевченка возити по країні вистачило ж. Хтось навіть надів прості маски. Хтось у стерильних рукавичках по залу ходив. Називається – довели", – зазначила активістка.

Також Москальова повідомила, що на зборах виступив позафракційний нардеп Андрій Денисенко, який 2016 року заявляв, що вийшов із партії. На сторінці народного депутата на сайті Верховної Ради, як і раніше, зазначено, що Денисенко – член політради УКРОП.

Видання "Страна" пише, що мер Дніпра Борис Філатов та екс-голова партії Геннадій Корбан, які контролюють місцевий УКРОП, зараз "у важких стосунках" із бізнесменом Ігорем Коломойським.

"Останній же зараз організовує по всій країні "праймеріз", під час яких зібрані люди висувають від УКРОП у президенти наближеного до олігарха нардепа Олександра Шевченка. Водночас наприкінці жовтня Корбан і Філатов зірвали цей план щодо Дніпра, провівши свою конференцію, на якій Шевченка прокотили. Але той її підсумків не визнав і провів сьогодні, 11 листопада, нові збори УКРОП у Дніпрі, які і проголосували за його висунення. Водночас у місцевому осередку партії кажуть, що до цього заходу жодного стосунку не мають. Хоча, з огляду на фото із сьогоднішніх зборів, Філатов і Корбан у певний спосіб у ньому все ж узяли участь", – зазначає портал.