У Києві з'явилися білборди "Росія – наш головний стратегічний партнер"

Загалом у Києві було виявлено 17 рекламних постерів на 10 білбордах у різних місцях, їх уже зняли, повідомили у КМДА
Фото: Назар Приходько / Facebook

На рекламних білбордах із написом "Росія – наш головний стратегічний партнер" зображено бізнесмена Олега Катющенка. Він назвав борди провокацією проти нього.

29 січня в Києві з'явилися рекламні білборди з написом "Росія – наш головний стратегічний партнер", які нібито встановив бізнесмен Олег Катющенко. Про це у Facebook повідомив журналіст Назар Приходько.

"Отаке от у нас розвісили на Позняках (лівий берег Дніпра, хто не знає). Це – Катющенко, будівельний менеджер, засновник компанії Holly Industrial. Компанія спеціалізується на технології геополімерного ін'єктування на території України. Дружина Катющенка Інна є власницею глянцевого журналу Viva, а також компанії "Едіпрес", – написав він.

Журналіст не відкинув, що встановлення цих бордів може бути "брудною грою конкурентів".

За інформацією Приходька, власником рекламної конструкції є колишній помічник ексрегіонала Яна Табачника Олександр Нощенко.

Катющенко в коментарі ТСН назвав плакати провокацією проти нього.

У Київській міській державній адміністрації заявили, що рекламні оператори не надавали згоди на розміщення таких сюжетів.

Загалом у Києві було виявлено 17 рекламних постерів на 10 білбордах у різних місцях, їх уже зняли.

"Провокація це чи бізнес-розбірки, установлять найближчим часом правоохоронні органи. За інформацією від представників Асоціації операторів зовнішньої реклами України, це виявилися наклейки з рекламними постерами на вже існуючі комерційні сюжети. Наразі правоохоронні органи займаються тим, у якій типографії виготовляли цей матеріал та хто саме їх розміщував", – сказав заступник голови адміністрації Валентин Мондриївський.

У Нацполіції заявили, що затримали трьох осіб, яких підозрюють у розклеюванні постерів.

Фото: npu.gov.ua

За кожним фактом розміщення білбордів розпочато кримінальне провадження за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України.