У команді Зеленського заявили, що "90% українців роками не мали доступу до інтернету", але після жартів у соцмережах виправили пост

За даними дослідження Factum Group, 71% українців регулярно користується інтернетом
Фото: pixabay.com

На сторінці команди президента України Володимира Зеленського фразу, що 90% українців "роками не мали доступу до інтернету" замінили на "багато українців".

На сторінці у Facebook команди президента України Володимира Зеленського 29 жовтня заявили, що 90% українців не мали доступу до інтернету, але після жартів інтернет-користувачів змінили публікацію.

Пост було присвячено підписанню меморандуму про забезпечення в Україні якісного мобільного зв'язку та швидкісного інтернету.

"90% українців роками не мали доступу до інтернету, а новий уряд лише за декілька місяців роботи все змінив!" – ішлося в повідомленні.

Скріншот: Команда Зеленського / Facebook

Після цього користувачі соцмереж почали жартувати на цю тему.

Журналіст Мілан Лєліч написав, що "такими темпами до Нового року доступ до інтернету матимуть уже 110% українців".

"90% інтернету не були доступними українцям. Але потім у команді Зеленського поставили ТОР. Тепер можна дивитися на лолей, купувати зброю і насвай", – написав журналіст Євген Спірін.

Блогер Антон Швець також відреагував на пост команди Зеленського.

Екснардеп Борислав Береза написав, що "90% українців роками не мали їжі, води і єнота".

"Так от, новий уряд усього за кілька місяців роботи забезпечив усіх їжею і водою. А ось із єнотами поки помітна напруга. Але ще кілька місяців, і ми дізнаємося, що й це питання розв'язали. Принаймні віртуально. Чи напишуть, що розв'язали. А наразі в нас час "очешуїтельних" історій", – заявив він.

Спільнота "Баба і кіт" опублікувала фотожабу із прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком в образі Прометея.

Пізніше на сторінці пост виправили, замінивши фразу "90% українців" на "багато українців".

За даними дослідження компанії Factum Group, проведеного в серпні – вересні 2019 року на замовлення Інтернет-асоціації України, 71% українців регулярно користується інтернетом (частіше від одного разу на місяць). У 2018 році цей показник становив 63%.