У НАБУ заявили, що у Ситника немає конфліктів із Корчак

У НАБУ заявили, що НАЗК підтвердило відсутність конфлікту інтересів у діях Ситника
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Flickr

У Національному антикорупційному бюро України заявили, що адміністративний протокол на директора НАБУ Артема Ситника не пов'язаний із конфліктом із головою Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак. На думку бюро, адмінпротокол може бути реакцією НАЗК на розслідування НАБУ розтрати під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Національне антикорупційне бюро України заперечує наявність конфліктів між директором відомства Артемом Ситником та головою Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак. Про це повідомляє прес-служба НАБУ у Facebook.

"Наголошуємо, що у директора НАБУ ніколи не було і наразі немає конфліктів із головою чи членами НАЗК. Усі дії працівників Національного бюро відбуваються виключно в рамках чинного законодавства", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що в липні ТОВ "Юридична компанія "Студія права", яка подала позов до суду на Державну фіскальну службу, надіслала запит до НАЗК щодо ймовірних незаконних дій Ситника, якого суд залучив як третю особу на стороні відповідача.

У НАБУ підкреслюють, що у відповіді на запит НАЗК повідомило про відсутність конфлікту інтересів.

Прес-служба також опублікувала фотокопії відповідного документа.

У бюро припускають, що вимога НАЗК надати документи, які підтверджують правомірність дій Ситника, і складання на директора НАБУ адміністративного протоколу за несвоєчасне надання документів можуть бути реакцією на розслідування ймовірного скоєння злочинів посадовими особами НАЗК та інших резонансних справ, зокрема і на затримання осіб, підозрюваних у розтраті 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Національної гвардії України.

13 листопада НАЗК передало до суду протокол про адміністративне правопорушення Ситника.

10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що конфлікт між НАБУ і НАЗК може бути спробою звести особисті рахунки.