Учасника бійки з поліцією в одеському Міському саду Резуна відправили під домашній арешт

Резуну інкримінують "активну участь у масових заворушеннях"
Фото: dumskaya.net

Активіста Ігоря Бея (Резуна) підозрюють у завданні тілесних ушкоджень начальнику поліції Одеській області Дмитру Головіну, якому на акції протесту в Міськсаду розбили голову.

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для активіста Ігоря Бея (Резуна), який брав участь в акції протесту проти будівництва висотного будинку в одеському Міському саду, яка переросла в бійку з поліцією. Про це повідомляє "Думская".

Резуна підозрюють у завданні тілесних ушкоджень начальнику обласної поліції Дмитру Головіну, якому на акції розбили голову.

Активіст не заперечує, що кинув у натовп балончик із фарбою, але стверджує, що не цілився в Головіна. Правоохоронці наполягають, що Резун діяв навмисно.

Йому інкримінують ч. 1 ст. 294 (активна участь у масових заворушеннях) КК України.

Резуна хотіли взяти на поруки відразу чотири людини – позафракційний народний депутат Юрій Левченко, депутат Одеської міськради Ольга Квасницька, екоактивіст Владислав Балинський і громадський діяч Сергій Гуцалюк, однак суд вирішив відправити його під домашній арешт.

18 листопада мітинг проти будівництва висотного будинку в Міському саду Одеси переріс у бійку з поліцією. Активісти палили фаєри, було застосовано сльозогінний газ. За даними поліції, унаслідок зіткнень було травмовано понад 20 правоохоронців. Зокрема, розбили голову начальнику обласної поліції Головіну.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У цій справі колишнього лідера одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка 24 листопада заарештували на 60 днів із можливістю внесення 608 тис. грн застави.

Керівник Одеської облдержадміністрації Максим Степанов вніс за Стерненка заставу.