Учасники акції біля телеканала NewsOne заявили, що знімають блокаду на прохання Авакова

Активісти стверджують, що причиною невдоволення стали висловлювання в ефірі NewsOne 29 листопада
Фото: NewsOne TV / Facebook

Активісти звільнили проїзд до офісу телеканала NewsOne після звернення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, однак заявили, що акція триватиме.

Активісти, які блокували центральні ворота бізнес-центру, де розташований офіс телеканала NewsOnе, розібрали мішки, з яких було побудовано барикаду. Як сказав в ефірі NewsOnе лідер протестувальників Олексій Середюк, припинення блокади пов'язано із проханням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Наша акція триває. Ми, як і раніше, очікуємо зміни інформаційної політики телеканала NewsOne. Але блокаду знято, тому що нас про це попросив глава МВС, а також голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення. З тією умовою, що вони займуться телеканалом. Ми почекаємо, подивимося, яким буде результат", – заявив Середюк.

Він стверджує, що всі активісти перейшли на протилежний від будівлі бік вулиці. На думку Середюка, охорона телеканала не відкриває проїзду, щоб NewsOne продовжував "уважати себе жертвою".

3 грудня активісти у балаклавах і камуфляжній формі почали блокування будівлі бізнес-центру на вулиці Польовій у Києві, у якій розташована студія телеканала NewsOne. Учасники акції використовували колючий дріт і пісок. Редакція NewsOne зв'язала блокування з трансляцією "маршу за імпічмент", який пройшов того дня в українській столиці.

Активісти, які заблокували NewsOne, вимагають вибачень від власника каналу, позафракційного народного депутата Євгена Мураєва "перед героями Небесної сотні". 29 листопада в ефірі програми "Український формат" на NewsOne Мураєв назвав Євромайдан державним переворотом.

4 грудня Аваков закликав активістів припинити блокування телеканала і додав, що поліція дасть відповідну оцінку подіям.

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення заявили, що блокування роботи вітчизняних медіа і будь-які інші перешкоди діяльності законослухняних ЗМІ в Україні є неприпустимими.

Президент України Петро Порошенко засудив дії із блокування телеканала NewsOne.

В ОБСЄ висловили стурбованість у зв'язку із блокуванням телекомпанії.