Україна і Польща мають намір створити газовий консорціум – ЗМІ

Джерело стверджує, що проект зможе бути рентабельним за умови будівництва інтерконектора "Україна Польща"
Фото: ЕРА

"Укртрансгаз" веде переговори з польською компанією Gas Storage Poland Sp. про створення спільного українсько-польського підприємства, повідомляє УНН.

Керівники "Укртрансгазу" Мирослав Химко та Павло Станчак на базі Дашавського газосховища провели переговори з представниками компанії Gas Storage Poland Sp. щодо створення спільного українсько-польського підприємства, повідомляє УНН із посиланням на джерело в уряді України.

Проект може бути рентабельним за умови будівництва інтерконектора "Україна – Польща", повідомив співрозмовник агентства.

"Водночас посадовець обурюється фактами проведення переговорів без залучення представників уряду України та відвідування режимних об'єктів віце-президентом ПАТ "Укртрансгаз" Павлом Станчаком, у якого немає відкритого допуску до державної таємниці", – пише УНН.

Джерело агентства повідомило, що попередній візит Станчака на стратегічний об'єкт без доступу до держтаємниці викликав стурбованість у Служби безпеки України.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", переговори відбулися 17 листопада.

"Укртрансгаз" експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу України загальним обсягом 31 млрд м&³3;. Усі 100% акцій оператора належать державі в особі НАК "Нафтогаз України".

6 листопада НАК "Нафтогаз України" обрав поляка Павла Станчака віце-президентом і членом правління ПАТ "Укртрансгаз" терміном на один рік. Перший віце-президент товариства Мирослав Химко зараз виконує обов'язки президента "Укртрансгазу".