"Україна отримує шанс знову перезапуститися". Кучма проголосував на виборах у Раду

Кучма: Є надія, що нова влада прийде з новою програмою конкретних дій без порожніх обіцянок
Фото: Дарка Оліфер / Facebook

За словами другого українського президента, представника України в тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми, він проголосував за "нові сили".

Другий український президент, представник України у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма проголосував 21 липня на позачергових виборах у Верховну Раду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вірю, що сьогодні Україна отримує шанс знову перезапуститися. Цього унікального шансу втратити не можна. Звичайно, я проголосував за нові сили і, підкреслюю, за наш народ, здатний на великі звершення. Він це доводив не раз. У сьогоднішній ситуації народ має бути жорсткішим до влади, обов'язково запитувати про ті обіцянки, які вони давали під час виборчої кампанії", – заявив Кучма.

За його словами, у народу є надія, що "нова влада прийде з новою програмою конкретних дій без порожніх обіцянок".

21 липня українці голосують на позачергових виборах до Верховної РадиУсі виборчі дільниці працюють у  штатному режимі.

Вибори відбуваються за чинним виборчим законодавством, яке передбачає змішану систему (половину депутатів обирають за пропорційною системою, другу половину – за мажоритарною), закриті партійні списки і п'ятивідсотковий прохідний бар'єр.

Українці оберуть 225 депутатів за списками і 199 у мажоритарних округах (26 округів розташовано на окупованій Росією території, там виборів не проводять).

ЦВК зареєструвала списки 22 партій (усього 2746 кандидатів) і 3085 кандидатів у мажоритарних округах.