Україна продасть Туреччині велику партію танкових керованих ракет – "Спецтехноекспорт"

Керована ствольна ракета "Конус" вражає ціль на відстані до 5 км та адаптована під стандартний танковий калібр НАТО – 120 мм
Фото: spetstechnoexport.com

Покупцем українських танкових керованих ракет "Конус" у Туреччині стане державна корпорація Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (МКЕК). Ракети постачатимуть у комплекті з пристроями їх наведення для інтеграції в танки турецької армії.

Найближчим часом Україна почне постачати в Туреччину 120-мм ствольні керовані ракети "Конус", призначені для озброєння бронетехніки, повідомляє у середу, 1 травня, прес-служба державного підприємства "Спецтехноекспорт" зі складу державного концерну "Укроборонпром".

Контракт на постачання "Конусів" 1 травня було підписано між представниками "Спецтехноекспорту" і турецькою державною корпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (МКЕК) у межах Міжнародної оборонної виставки ІDEF-2019 у Стамбулі.

"Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120-мм керованих ракет "Конус" і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом, унаслідок часткового трансферу технологій, українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK... Парафування контракту дозволило узгодити питання вартості та строків поставок, а також інші умови реалізації домовленостей. Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на ближчі тижні", – зазначили в компанії.

Керовану ствольну ракету "Конус" розробило державне підприємство "Державне дослідно-конструкторське бюро "Луч", її застосовують для стрільби з танкових гармат стандартного калібру НАТО (120 мм). Ракета здатна вражати ціль на відстані 5 км, що значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танка і пробити до 800 мм броні.