Україна запровадила санкції проти постачальника антрациту та ще 17 російських компаній

МЕРТ запровадило санкції проти російського постачальника вугілля "Южтранс"
Фото: ЕРА

Однією з компаній, що потрапили під санкції Мінекономрозвитку України, виявився один із найбільших постачальників антрациту "Южтранс".

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запровадило санкції проти 18 російських компаній. Про це йдеться у наказах №1582 та №1583 від 30 жовтня, опублікованих на сайті МЕРТ.

Однією з компаній, що потрапили під санкції, виявилося ТОВ "Южтранс" із міста Шахти Ростовської області. За даними "ЛІГАБізнесІнформ", "Южтранс" є одним із найбільших постачальників антрациту в Україну. Зокрема він постачає вугілля енергогенерувальній компанії "Донбасенерго", а також низці українських металургійних та інших промислових підприємств.

Окрім того, до санкційного списку потрапили АТ "Белгородский хладокомбинат", ТОВ "Торговый дом "Донспецстрой", ТОВ "Микас", ЗАТ "Группа компаний "Пенетрон-Россия", ТОВ "Торговый дом "Пенетрон-Россия", ТОВ "Пенетрон-Экспорт", ТОВ "Волма-ВТР", ТОВ "Завод гидроизоляционных материалов "Пенетрон", ТОВ "Поли-Пак Экспорт", ТОВ "Снэк-Групп", ТОВ "Торговый дом "Аромадон", ТОВ "Торговый дом "Старфуд-юг", ЗАТ "МК Метиз", ТОВ "Стройсервис", ТОВ "Волма – маркетинг", ТОВ "Народный пластик" та підприємець Мірошникова Ірина Володимирівна.

Згідно з документами, санкції запроваджують через дії, які можуть зашкодити інтересам національної економічної безпеки. Компаніям, які потрапили до "чорного списку", буде заборонено проводити зовнішньоекономічну діяльність на території України.

У лютому Кабмін увів надзвичайні заходи в енергетичній системі України, які спрямовані на скорочення споживання вугілля антрацитової групи.

19 лютого міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що альтернативою антрациту з Донбасу може бути вугілля з Росії та ПАР.

Надзвичайні заходи в енергетиці кілька разів продовжували рішенням уряду, востаннє – 14 червня.

Україна заощадила 2,7 млн тонн вугілля антрацитових марок за час дії надзвичайних заходів в енергетиці, із 17 лютого до 17 липня 2017 року, заявив віце-прем'єр України Володимир Кістіон.