В АП попросили Саакашвілі почекати ще 20 днів на копії документів про позбавлення громадянства

Саакашвілі: Адміністрація просить ще 20 днів на видачу мені документів
Фото: ЕРА

Лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі дістав відповідь на свій запит від Адміністрації Президента України щодо документів про припинення його громадянства України.

В Адміністрації Президента України просять лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі почекати ще до 20 робочих днів із наданням копій документів про позбавлення його громадянства. Про це йдеться у відповіді АП на запит Саакашвілі, написав він у Facebook.

"Адміністрація просить ще 20 днів на видачу мені документів, які вони були зобов'язані надати в липні... І після цього вони кажуть, що я повинен звертатися до суду, хоча в суд без цих документів я піти не можу", – заявив Саакашвілі.

Президент України Петро Порошенко видав указ про втрату Саакашвілі громадянства 26 липня на підставі недостовірних даних, поданих політиком у Державну міграційну службу України. Зокрема, Саакашвілі не вказав, що проти нього в Грузії відкрито кримінальні провадження. Порошенко підкреслив, що політик міг оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді України, і він як президент погодився б із судовим висновком.

10 вересня Саакашвілі разом із прибічниками зумів із Польщі прорватися в Україну через пункт пропуску "Шегині".

Слідчі кваліфікували ці події за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України, зокрема "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" й "групове порушення громадського порядку".

Мостиський районний суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині державного кордону України.