У ДБР екснардепку Тетяну Чорновол повідомили про підозру в перешкоджанні журналістській діяльності

Інцидент стався 18 жовтня 2019 року
Фото: Союз Блогеров Украины / Facebook

Після сутички колишньої нардепки Тетяни Чорновол і журналіста "Шарій.net" Дмитра Кучера в суді у справі екснардепа від "Народного фронту" Сергія Пашинського журналіст написав заяву в поліцію. Сьогодні Чорновол повідомили про підозру.

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосили про підозру народній депутатці VIII скликання у перешкоджанні журналістській діяльності під час судового засідання в жовтні 2019 року. Про це сьогодні повідомила пресслужба ДБР на своїй сторінці у Facebook.

"Слідством установлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста при висвітленні ним подій, які відбувалися в залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон та припинила здійснення відеозапису", – ідеться в повідомленні.

Нардепку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

Імовірно, ідеться про конфлікт між екснардепкою Тетяною Чорновол та журналістом "Шарій.net" Дмитром Кучером, що стався на засіданні Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядав запобіжний захід екснардепу від фракції "Народний фронт" Сергієві Пашинському.

Голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко у Facebook повідомляв, що під час судового засідання в Кучера вирвали з рук телефон, подряпали й намагалися виштовхати із залу суду. Журналіст написав заяву в поліцію.