В'ятрович дав свідчення у ДБР

В'ятрович: Немає підстав для розслідування
Фото: ivano-frankivsk.eurosolidarity.org

Нардеп від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович повідомляв, що його викликали у ДБР у справі про проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-й річниці пам'яті жертв Голодомору. Сьогодні він заявив, що допит був даремно витраченим часом.

Народний депутат України від фракції "Європейська солідарність", колишній директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович 28 квітня дав свідчення слідчим Державного бюро розслідувань у справі про перевищення влади під час організації міжнародного форуму з нагоди 85-ї річниці Голодомору. Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що мої ґрунтовні свідчення дали розуміння, що насправді немає підстав для розслідування", – сказав В'ятрович журналістам після допиту.

Він заявив, що його прихід у ДБР був "даремно витраченим часом" слідчого і його самого, а також висловив сподівання, що більше викликати його не будуть.

Перед допитом він говорив, що хоче зрозуміти, як витрачають 1,5 млрд грн платників податків, які виділяють на фінансування ДБР. Справу про організацію форуму 2018 року нардеп назвав абсурдною та "ініційованим наклепом" депутата Ради від "Слуги народу" Максима Бужанського. "Я діяв, щоб відстоювати право українців розповідати собі і світові про Голодомор", – наголосив В'ятрович.

15 квітня В'ятрович повідомив, що його викликали у ДБР. На думку нардепа, цей виклик став частиною "репресій проти опозиції".

Бужанський в ефірі телеканала ZIK говорив, що справа пов'язана із привласненням грошей, виділених на бенкет для учасників форуму і що В'ятрович "спекулює Голодомором".