В'ятрович назвав свій виклик на допит у ДБР репресіями проти опозиції

В'ятрович: Ми бачимо, що репресії не зупиняються
Фото: eurosolidarity.org

15 квітня нардепа від фракції "Європейська солідарність" Володимира В'ятровича викликали на допит у Держбюро розслідувань. Нардеп упевнений, що це репресії проти його партії.

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович вважає репресіями проти опозиції свій виклик на допит у Державне бюро розслідувань. Про це він заявив 16 квітня журналістам під будівлею Печерського райсуду Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Генпрокурор [Ірина] Венедіктова намагається ініціювати скасування закону про амністію майданівців, і зараз розпочалося переслідування [екснардепки] Тетяни Чорновол. Учора я особисто отримав звісточку від ДБР, або "Державного бюро репресій", мене викликають на допит у справі про організацію міжнародного форуму, присвяченого Голодомору, два роки тому. Отже, ми бачимо, що репресії не зупиняються. Ми бачимо, що наразі головним об'єктом цих репресій є опозиційна сила "Європейська солідарність", – сказав він.

15 квітня В'ятрович повідомив, що його викликали у ДБР у справі про проведення міжнародного форуму, присвяченого 85-й річниці пам'яті жертв Голодомору.

Він додав, що виклик підписав слідчий Олександр Амелін, на якого він подав до суду за "ігнорування державної зради [глави Офісу президента Андрія] Єрмака і [другого президента України Леоніда] Кучми".

13 березня В'ятрович звернувся в Службу безпеки, Національне антикорупційне бюро та Держбюро розслідувань із вимогою відкрити провадження проти глави Офісу президента Єрмака та експрезидента Кучми за підписання документа про створення консультативної ради в межах тристоронньої контактної групи, у яку увійдуть представники окупаційної адміністрації ОРДЛО.