В Офісі президента України побилися Богдан і Баканов – журналісти

Речинський стверджує, що Богдану (на фото) вибили зуб
Фото: president.gov.ua

За даними журналіста Станіслава Речинського, глава Офісу президента України Андрій Богдан після бійки з головою СБУ Іваном Бакановим не виходить на роботу. Факт бійки підтвердила і шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

30 жовтня в Офісі президента України сталася бійка між главою ОПУ Андрієм Богданом і головою Служби безпеки України Іваном Бакановим. Про це 2 листопада повідомив у Facebook журналіст Станіслав Речинський.

"Команда Зе (президента України Володимира Зеленського. – "ГОРДОН") пустилася берега. У середу на Банковій побилися Баканов і Богдан. Богдан відтоді на роботу не виходить. Причина конфлікту – призначення начальника ГСУ (Головне слідче управління. – "ГОРДОН") СБУ. Богдан хотів [заступника голови СБУ Дмитра] Нескоромного. Баканов – Вовка (Василь Вовк раніше обіймав посаду керівника ГСУ СБУ. – "ГОРДОН"). Богдану вибили зуб", – написав він.

Речинський також стверджує, що президент України підписав подання Баканова на звільнення двох його заступників, Нескоромного і Владислава Бухарєва, а документа про звільнення заступника голови СБУ Анатолія Дублика не підписав.

Шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна підтвердила у Facebook інформацію Речинського.

"Фактаж весь підтверджую – перевірила. І щодо Богдана теж. Оцінки й акценти у мене дещо інші, але поки залишу їх при собі – зараз важливий саме фактаж", – наголосила журналістка.

Особистого адвоката бізнесмена Ігоря Коломойського Богдана 21 травня було призначено главою Адміністрації Президента. 25 червня він став керівником перейменованого відомства – Офісу президента.

Баканова призначили головою СБУ 29 серпня.