В Офісі президента України заявили, що не віддавали регіони "на відкуп олігархам"

З бізнесменами Зеленський зустрічався 16 березня
Фото: president.gov.ua

Великі бізнесмени, яких українська влада залучила у зв'язку з пандемією коронавірусу, допомагають своїми менеджерами штабам і облдержадміністраціям, зазначив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

Бізнесмени, яких залучили до допомоги українським областям для протидії коронавірусу, не підміняють голів облдержадміністрацій. Про це заступник глави Офісу президента України (ОПУ) Кирило Тимошенко заявив "Українській правді" в інтерв'ю, опублікованому 9 квітня.

"Це ситуація аналогічна тій, що була у 2014 році, – усі допомагають один одному. Це не лише великий бізнес, нам он дзвонять із різних середніх бізнесів, якісь асоціації, "айтішники" і так далі. Там багато різних людей, це ж не означає, що ми віддали регіони на відкуп олігархам. Це взагалі не так", – сказав він.

За словами Тимошенка, завдання залучених бізнесменів – "модерувати всередині, допомагати своїми менеджерами у штабах, в обладміністрації.

Програма "Схеми" (спільний проєкт "Радіо Свобода" і телеканала "UA:Перший") повідомляла, що 16 березня президент України Володимир Зеленський провів неанонсовану зустріч із великими українськими бізнесменами.

В ОПУ цю інформацію підтвердили, зазначивши, що на зустрічі йшлося про коронавірус. Бізнесмени погодилися допомогти державі із закупівлею та постачанням великих партій тестів на наявність коронавірусу, а також необхідного медичного обладнання, захисних та дезінфікувальних засобів.

За даними "Української правди", регіони між бізнесменами поділили так:

  • Рінат Ахметов – Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська; плюс міста, де він має вплив, наприклад Кривий Ріг;
  • Ігор Коломойський  Запорізька область;
  • Ігор Палиця  Волинська область разом із Коломойським і Тернопільська область;
  • Віктор Пінчук  Дніпропетровська область;
  • Андрій Веревський  Полтавська та Кіровоградська області;
  • Юрій Косюк  Вінницька і Черкаська області;
  • Андрій Ставніцер  Одеська область;
  • Олександр Ярославський – Харківська область.

На ранок 9 квітня коронавірус в Україні підтверджено в 1892 людей, із яких 57 померли, а 45 одужали.