"У сучасному світі більше немає чужої війни". Зеленський на сесії Генасамблеї ООН попросив про підтримку України

Зеленський: Фатальною може стати думка, що вас це не стосується й ніколи не торкнеться
Фото: ЕРА

Поки триває війна в Україні, ніхто у світі не зможе почуватися в безпеці, заявив президент України Володимир Зеленський на сесії Генасамблеї ООН.

Україна потребує світової допомоги у зв'язку з війною на Донбасі. Про це 25 вересня в Нью-Йорку на сесії Генеральної Асамблеї ООН заявив президент України Володимир Зеленський, його виступ транслював телеканал "112 Україна".

"Завершення війни, повернення всіх окупованих територій і панування миру є моїм завданням. Але не ціною життя наших громадян. Не ціною свободи чи права України на власний вибір. Саме тому ми потребуємо світової підтримки", – сказав він.

За словами президента України, "у сучасному світі, де ми з вами живемо, більше немає чужої війни".

"Ніхто з вас не зможе почувати себе в безпеці, коли йде війна в Україні, коли йде війна в Європі. І фатальною може стати думка, що вас це не стосується й ніколи не торкнеться. Не можна мислити про глобальне й заплющувати очі на деталі чи, як комусь здається, навіть дрібниці. Саме так закладався фундамент для двох світових війн", – заявив Зеленський.

Зеленський із 23-го до 26 вересня перебуває з візитом у США, він бере участь у 74-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.