Вакарчук – Садовому і його команді в Раді: Відійдіть у сторону і дайте новим людям попрацювати

Вакарчук (на фото) заявив, що люди Садового в Раді "наперемагали"
Фото: Sviatoslav Vakarchuk / Twitter

Лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий повідомив, що запропонував лідеру партії "Голос" Святославу Вакарчуку узгодити кандидатів-мажоритарників на дострокових виборах у Верховну Раду. У "Голосі" відповіли, що домовленостей між партіями немає.

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що команді лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового слід "відійти у сторону" від участі в роботі Верховної Ради України. Таку думку Вакарчук висловив в ефірі телеканала "1+1", запис якого опублікували 14 червня у Twitter "Голосу".

"При всій повазі, ви вже теж п'ять років у парламенті були і наперемагали... Як політична сила. Дайте, будь ласка, вже... Трошки відійдіть у сторону і дайте новим людям попрацювати", – звернувся Вакарчук до Садового.

"Голос" також прокоментував зроблену 14 червня у Twitter заяву Садового про те, що він "вчергове запропонував Вакарчуку узгодити спільних кандидатів на округах" і що "Самопоміч" готова "до компромісів".

"Інформація про начебто якісь домовленості між нашими партіями, яку наполегливо озвучує Андрій Садовий через контрольовані ним медіа, не відповідає дійсності", – ідеться у твіті партії Вакарчука.

Дострокові парламентські вибори призначено в Україні на 21 липня. 24 травня розпочався виборчий процес.

Згідно з результатами опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS із 29 травня до 6 червня, "Голосу" не вистачає 0,1% для подолання п'ятивідсоткового бар'єра для проходження в Раду. За "Самопоміч" готові проголосувати 1,2% респондентів, які збираються йти на виборчу дільницю і визначилися з вибором.