ВАКС призначив голові Чернівецької облради 10 млн грн застави

Мунтяна підозрюють в отриманні хабара
Фото: oblrada.cv.ua

Голова Чернівецької облради Іван Мунтян, підозрюваний в отриманні хабара, повинен буде носити електронний браслет.

Вищий антикорупційний суд України 13 лютого обрав запобіжний захід голові Чернівецької облради Іванові Мунтяну, підозрюваному в отриманні хабара. Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Суд призначив Мунтяну заставу в розмірі 10 млн грн. Окрім цього, на чиновника покладено низку обов'язків: прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та суду; не покидати Чернівців без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками; здати всі закордонні паспорти; носити електронний засіб контролю.

4 лютого Мунтяна повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. За версією слідства, він попросив підприємця надати йому $400 тис. за сприяння у переданні в оренду оздоровчого комплексу. Детективи Національного антикорупційного бюро задокументували отримання Мунтяном $180 тис. у серпні – вересні 2019 року, повідомляли в НАБУ.

Мунтян очолює Чернівецьку облраду із грудня 2015 року.