Венедіктова має намір подати до суду на "Українську правду"

Венедіктова: Буде позов до суду
Фото: Irina Venediktova / Facebook

ЗМІ поширюють інформацію, спрямовану на дискредитацію як Державного бюро розслідувань, так і особистості його голови, заявила в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова.

Виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова має намір подати до суду позов на журналістів "Української правди" у зв'язку з поширенням інформації про те, що її чоловік Денис Колесник нібито впливає на кадрову політику у ДБР. Про це вона повідомила "Українським новинам".

"Неправдива і нічим не підкріплена інформація, спрямована на дискредитацію мене і бюро. Буде позов до суду", – сказала Венедіктова.

Вона підкреслила, що чоловік ніяк не впливає на кадрову політику Держбюро розслідувань і не знайомий із Русланом Бірюковим, якого, за даними ЗМІ, завдяки йому призначили радником Венедіктової.

Спочатку "Українські новини" написали, що Венедіктова хоче подати до суду на журналістів проєкту "Наші гроші з Денисом Бігусом", потім видання виправило інформацію.

28 січня видання "Українська правда" опублікувало інформацію про вплив чоловіка Венедіктової. "Наші гроші з Денисом Бігусом" писали про те, що новий заступник Венедіктової Олександр Соколов пов'язаний із нею через бізнес дружини.

Закон про Держбюро розслідувань Верховна Рада ухвалила 2 листопада 2015 року, і він є частиною так званого пакета безвізових законів. Тодішній президент Петро Порошенко підписав його в січні 2016 року, а 1 березня документ набув чинності.

24 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачав перезавантаження роботи бюро і відставку його тодішнього директора Романа Труби.

27 грудня Зеленський звільнив Трубу з посади голови ДБР і призначив тимчасовою виконувачкою обов'язків директора Ірину Венедіктову.