Венедіктова не має наміру звільняти Бабікова – ЗМІ

Джерело у ДБР: Бабіков дійсно був адвокатом Януковича, але брав участь у суді як адвокат-стажист
Фото: sud.ua

Співрозмовник "Українських новин" у Державному бюро розслідувань повідомив, що в.о. глави відомства Ірина Венедіктова не звільнятиме свого першого заступника Олександра Бабікова, тому що для цього немає підстав.

В.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова не має наміру звільняти свого заступника Олександра Бабікова, який був адвокатом експрезидента України Віктора Януковича. Про це у коментарі "Українським новинам" повідомив співрозмовник у ДБР.

"Для цього немає підстав", – сказав він.

Співрозмовник агентства зазначив, що Бабіков дійсно був адвокатом Януковича, але брав участь у суді як адвокат-стажист, тому що до адвокатури він працював прокурором у Генеральній прокуратурі.

28 січня Бабіков заявив, що не представляв прав та інтересів Януковича, "тим більше у справах Майдану". Він зазначив, що не був знайомий із колишнім президентом і не підписував із ним договорів про надання юридичних послуг; захистом Януковича займалися інші співробітники об'єднання Aver Lex.

Появу клопотань у справі Майдану, під якими стоїть його підпис, юрист пояснив тим, що через обмежені строки подання процесуальних документів "іноді виникає технічна необхідність підписати документи у того адвоката, який перебуває на даний час в адвокатському об'єднанні".

Прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов, який представляв сторону обвинувачення у справі Януковича, спростував його словаЗа його словами, Бабіков був присутнім на кількох засіданнях, зокрема на тих, де адвокати подали клопотання про відвід судді.

20 січня на сайті ДБР з'явилася інформація про призначення Бабікова на посаду першого заступника директора.

18 січня Адвокатська дорадча група, члени сімей героїв Небесної сотні і правозахисники зверталися до т.в.о. директора ДБР Ірини Венедіктової і президента України Володимира Зеленського з вимогою не допустити призначення Бабікова заступником директора ДБР.

Як зазначав "Голос Америки", Венедіктова "не вбачає перешкод у тому, щоб довірити адвокату Януковича аудит справ Майдану". Вона заявила родичам загиблих на Майдані, що конкурсна комісія не виявила у Бабікова конфлікту інтересів. Венедіктова стверджувала, що її перший заступник не буде куратором розслідування, пов'язаного зі справами Майдану.