Верховний Суд протягом п'яти днів вирішить, чи відкривати провадження за позовом НАБУ стосовно догани Холодницькому

Верховний Суд: Рішення про відкриття провадження у справі ухвалюється протягом п'яти днів
Фото: vaas.gov.ua

16 серпня Національне антикорупційне бюро України оскаржило рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка оголосила догану за скоєння дисциплінарного проступку главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому. Верховний Суд позовну заяву НАБУ зареєстрував.

У Верховний Суд надійшов позов від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про скасування рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), яка оголосила главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому догану. Про це повідомляє Верховний Суд на своїй сторінці у Facebook.

"Позивач просить визнати протиправним і скасувати рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 26 липня 2018 року №343дп-18 "Про накладення на заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Холодницького дисциплінарного стягнення" і зобов'язати КДКП розглянути висновок про наявність дисциплінарного проступку в діях Холодницького та відповідні матеріали дисциплінарного провадження", – ідеться в повідомленні.

У суді повідомили, що позовну заяву зареєстровано в день надходження.

"Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України рішення про відкриття провадження у справі ухвалюється протягом п'яти днів", – зазначили у Верховному Суді.

У березні 2018 року стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України кілька тижнів прослуховувало кабінет Холодницького. Глава НАБУ Ситник говорив, що прослуховування в кабінеті Холодницького зафіксувало, як той "зливав" інформацію про підготовлювані обшуки й тиснув на посадовців. За словами Ситника, ці дані, зокрема, стосувалися розслідування проти мера Одеси Геннадія Труханова, якого слідство підозрює в причетності до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси.

30 березня генпрокурор Юрій Луценко і Ситник передали до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького. У своїх зверненнях вони вимагали звільнення глави САП. Останній називав провокацією ситуацію і запевняв, що ніхто не зможе змусити його звільнитися.

26 липня КДКП, вивчивши матеріали справи, вирішила оголосити Холодницькому догану.

9 серпня Ситник повідомив, що справу Холодницького передали у СБУ і НАБУ фактично не має жодного стосунку до розслідування.

16 серпня він зазначив, що НАБУ оскаржило рішення комісії.