Верховний Суд закрив провадження проти призначення Жебрівського аудитором НАБУ

19 червня Порошенко ввів Жебрівського до складу комісії зовнішнього контролю на проведення незалежної оцінки ефективності діяльності НАБУ
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

У Верховному Суді повідомили, що позов про визнання протиправним і недійсним указу про призначення екс-голови Донецької обласної адміністрації Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України не може бути розглянуто в адміністративному суді.

Верховний Суд України у складі Касаційного адміністративного суду 6 вересня закрив провадження за позовом народного депутата від фракції "Батьківщина" Сергія Власенка до президента України Петра Порошенка щодо визнання протиправним і недійсним указу про призначення екс-голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це йдеться на сторінці Верховного Суду у Facebook.

Провадження закрито у зв'язку з тим, що справа не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства.

Повний текст рішення із мотивувальною частиною буде виготовлено впродовж п'яти днів, зазначено в повідомленні.

19 червня президент України Петро Порошенко ввів Жебрівського до складу комісії зовнішнього контролю на проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ.

У Центрі протидії корупції заявили, що Жебрівського призначили з порушеннями закону. Згідно зі ст. 26 закону "Про Національне антикорупційне бюро України", аудитор НАБУ повинен мати досвід роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях. У ЦПК підкреслили, що в Жебрівського такого досвіду немає.

Сам Жебрівський заявив, що досвід його роботи відповідає посаді аудитора НАБУ.