Ветерани АТО та активісти провели акцію під НАБУ і назвали Ситника агентом Кремля

Якщо результатів роботи НАБУ не буде, то Ситника чекає відставка, незважаючи на підтримку Заходу і МВФ, заявили мітингувальники
Фото: ukranews.com

Організатори присвятили пікет Міжнародному дню боротьби з корупцією, який відзначали 9 грудня, і заявили, що чекають від директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника відповіді, чому немає результату боротьби з корупцією.

Під будівлею Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) відбулася акція протесту, в якій взяло участь приблизно 100 активістів і ветеранів АТО, повідомляють 13 грудня "Українські новини". Організатори присвятили пікет Міжнародному дню боротьби з корупцією, який відзначали 9 грудня.

Активісти вимагали від директора НАБУ Артема Ситника відповіді, чому немає результатів боротьби з корупцією в Україні. Вони прийшли на мітинг із плакатами "Де результати роботи НАБУ?" і "Ситник – агент Кремля".

"Ми хочемо знати, чому директор НАБУ Артем Ситник не дає відповіді на багато питань: про відсутність реальних показників у роботі НАБУ щодо подолання топ-корупції у вищих ешелонах влади та суддівському корпусі, про приховування ним громадянства країни-агресора у його близьких родичів, про фінансові операції на території окупованого Криму за законодавством країни-агресора, про порушення, допущені ним при проходженні спецперевірки при призначенні на посаду, про порушення і зловживання в роботі бюро і відсутність реакції на це з боку керівництва НАБУ", – заявив боєць ДУК "Правий сектор" і захисник донецького аеропорту Денис Гайда (позивний Росомаха).

Він додав, що якщо результатів роботи НАБУ не буде, то Ситника чекає відставка, незважаючи на підтримку Заходу і МВФ.

Ветеран АТО Владислав Грищенко (позивний Буча) заявив, що у НАБУ є все для боротьби з корупцією, але суспільство не бачить ефекту від діяльності бюро. Ветеран і керівник організації підтримки ветеранів АТО Олег Бончинський підкреслив, що добровольці будуть боротися з проросійськими чиновниками, а голова всеукраїнської громадської організації "Чесне слово" Володимир Омельчук закликав президента України Петра Порошенка призначати в керівництво правоохоронних органів і спецслужб патріотів, щодо яких немає підозр у співпраці з Російською Федерацією.

Активіст Сергій Антонов закликав працівників Національного антикорупційного бюро професійно збирати доказову базу, щоб відкриті справи завершувалися обвинувальними вироками і реальними строками, а не розвалювалися в судах, пишуть "Українські новини".

Національне антикорупційне бюро було створено в Україні 2015 року. Воно займається запбіганням, виявленням, припиненням та розкриттям корупційних злочинів, скоєних вищими посадовими особами.