Вибори президента України. Центрвиборчком прийняв усі уточнені протоколи від окружних комісій

ЦВК отримала останній уточнений протокол із першого туру виборів
Фото: ЕРА

Офіційні результати першого туру президентських виборів в Україні Центрвиборчком має намір встановити на засіданні 7 квітня.

Центральна виборча комісія (ЦВК) України прийняла 6 квітня останні протоколи з позначкою "Уточнений" від окружних виборчих комісій, які займаються виборами президента України. Про це поінформував сайт ЦВК.

"6 квітня Центральна виборча комісія після перерви продовжила свою роботу в режимі засідання. Для розгляду і подальшого опрацювання було прийнято протокол про підсумки голосування з поміткою "Уточнений" окружної виборчої комісії ТВО № 180. Таким чином, комісія завершила прийняття протоколів", – ідеться в повідомленні.

Офіційні результати першого туру виборів президента України планують встановити на засіданні ЦВК, яке призначено на 7 квітня о 12.00.

31 березня в Україні відбулися чергові президентські вибори. У них узяло участь 39 кандидатів. Явка виборців становила 62,8%.

Згідно з даними опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів, у кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського 30,24% голосів, у чинного глави держави Петра Порошенка – 15,95%. Вони виходять у другий тур, який заплановано на 21 квітня.