"Він дав дуже сильні запевнення своєї європейської позиції". Ган заявив, що його зустріч із Зеленським була цікавою

Ган зустрічався із Зеленським 7 травня
Фото: EPA

За словами єврокомісара Йоганнеса Гана, він побачив у новообраному президенті України Володимирові Зеленському "рішучість у всьому, що пов'язано з боротьбою з корупцією".

Єврокомісар Йоганнес Ган заявив журналістам у Брюсселі 13 травня, що його зустріч із новообраним президентом України Володимиром Зеленським 7 травня була цікавою. Про це пише "Німецька хвиля".

"Зустріч була дуже цікавою, тривала понад півтори години. Він дав дуже сильні запевнення своєї проєвропейської позиції. Я можу підтвердити, по-перше, що він говорить англійською. По-друге, можу підтвердити, не сам, але за словами перекладача, що він говорить українською мовою також", – сказав Ган.

За словами єврокомісара, він побачив у Зеленському "рішучість у всьому, що пов'язано з боротьбою з корупцією".

7 травня в Києві Ган зустрівся із Зеленським. Єврокомісар заявив, що запропонував Зеленському повну підтримку Євросоюзу всіх реформ, які дають користь громадянам України. Новообраний президент назвав серед своїх пріоритетів перемогу над корупцією, демонополізацію у сфері енергетики та деолігархізацію у ЗМІ. Також він заявив про намір повернути статтю про незаконне збагачення в законодавче поле.

Згідно з остаточними підсумками виборів, новим президентом України обрано Зеленського, який здобув 73,22% голосів. Чинний президент України Петро Порошенко одержав 24,45% голосів виборців. Дату інавгурації парламент має визначити на поточному пленарному тижні, заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.