"Він може померти за свої погляди". Кінг закликав звільнити Сенцова

Кінг виступив на підтримку українського режисера
PEN America з вимогою звільнити Сенцова

Американський письменник Стівен Кінг підписався під заявою організації американських письменників PEN America з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Відомий американський письменник Стівен Кінг закликав звільнити українського режисера Олега Сенцова. На своїй сторінці у Twitter 15 червня Кінг написав, що режисер "може померти за свої погляди".

"Сьогодні перший день чемпіонату світу з футболу і 32-й день голодування Олега Сенцова. Приєднуйтеся до мене і PEN America в заклику звільнити цього українського режисера, незаконно ув'язненого в Росії. Час спливає, і він може померти за свої погляди", – написав він.

Також Кінг опублікував посилання на заяву організації американських письменників PEN America з вимогою звільнити Сенцова.

Крім Кінга, лист підписали канадська письменниця Маргарет Етвуд, німецький нобелівський лауреат Герта Мюллер, актор Патрік Стюарт, письменник Патті Сміт та інші.

Заява PEN America адресована президенту Росії Володимирові Путіну та главі ФІФА Джанні Інфантіно. У ній ідеться про те, що Сенцов має опинитися на свободі "негайно і беззастережно".

Сенцов, засуджений у РФ до 20 років позбавлення волі, 14 травня оголосив безстрокове голодування. Він висунув вимогу звільнити 64 українських політв'язнів, але себе до списку не заніс.