Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою голови Сумського госпсуду, спійманого на хабарі

Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо судді Коваленка
Фото: Вища рада правосуддя / Facebook

Голова Сумського господарського суду Олександр Коваленко вимагав у місцевого бізнесмена понад $26 тис., ішлося в матеріалах СБУ. У Вищій раді правосуддя погодилися з вимогою обвинувачення про утримання підозрюваного під вартою.

Вища рада правосуддя (ВРП) 7 листопада дала згоду на утримання під вартою голови Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка, якого було викрито в отриманні хабара. ВРП задовольнила клопотання, викладене у поданні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повідомляють на сторінці ради у Facebook.

Подання містить "факти та докази, що підтверджують вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, та обґрунтування необхідності утримання судді Коваленка під вартою", ідеться в повідомленні.

"Порушень гарантій незалежності судді не виявлено", – зазначив доповідач, голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Коваленка затримали 1 листопада. Співробітники Служби безпеки України спільно з детективами Національного антикорупційного бюро задокументували факт вимагання суддею в місцевого бізнесмена понад $26 тис. за "розв′язання" земельного питання.

2 листопада Коваленку оголосили про підозру.