Вища рада правосуддя звільнила суддю Антонова, який вів справу Кернеса

Антонов понад три роки вів процес у справі Кернеса
Фото: 0532.ua

Полтавський суддя Андрій Антонов у 2018 році заявив про тиск із боку Генпрокуратури і НАЗК і написав заяву про відставку. Сьогодні Вища рада правосуддя задовольнила заяву судді, відомого у справі стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса, якого обвинувачували в нападі на учасників Євромайдану.

Вища рада правосуддя (ВРП) 23 липня звільнила з посади суддю Київського районного суду Полтави Андрія Антонова. Про це повідомляють на офіційному сайті ВРП.

У 2015–2018 роках Антонов вів процес у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Мера і двох його охоронців обвинувачували в нападі на двох учасників Євромайдану. Кернес заявляв, що вважає справу сфабрикованою.

10 серпня 2018 року суддя Андрій Антонов закрив справу проти Кернеса "у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення підтримувати обвинувачення у справі". У рішенні зазначено, що прокурори блокували судові дебати, не відвідуючи їх.

16 серпня ГПУ оскаржила закриття справи проти Кернеса. Полтавський апеляційний суд поки що не ухвалив рішення стосовно скарги прокурорів.

Антонов 15 серпня заявив про тиск із боку Генпрокуратури України та Нацагентства з питань запобігання корупції і подав заяву про відставку.

Окрім Антонова, ВРП 23 липня звільнила ще сімох суддів на підставі поданих ними заяв про відставку і звільнення з посади за власним бажанням.